Malin Lernfelts förlorade heder – post scriptum

Några avslutande iakttagelser:

GP (ob lib) är den ledande tidningen i Göteborg och därmed en av de viktigaste aktörerna i stadens politiska diskussion. Under diskussionen med GPs ledarskribent Malin Lernfelt har några saker inträffat som jag inte riktigt känner igen från den liberala ideologin och dess anammande av fri och öppen debatt.

1) Efter att via sociala medier ha debatterat med Malin Lernfelt kändes det naturligt att följa henne på twitter. Men si det gick inte eftersom hon blockat mig. Nu är det inget jag kommer att ligga sömnlös för. Men lite underligt är det att en liberal debattör stänger ute meningsmotståndare.

2) Malin Lernfelt använde GPs ledarblogg för att bemöta det jag skrivit. Eftersom jag bemött detta under gårdagen tänkte jag att det kunde vara av intresse för debatten att i kommentarsfältet lägga ut en länk till mitt svar. Idag är den kommentaren raderad.

På ett principiellt plan tycker jag att detta agerande borde föranleda en diskussion på GPs ledarredaktion om hur man beter sig i den politiska debatten. Som ledarskribent företräder man inte bara sig själv, utan hela tidningen. De flesta företag har en policy om hur deras medarbetare ska hantera facebook, bloggar och twitter. Jag vet inte om GP har en sådan. Men om de har en, är jag säker på att det inte står att man ska blocka de som har andra åsikter och radera kritiska kommentarer.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Malin Lernfelts förlorade heder – post scriptum

 1. Ulf Nordin skriver:

  Du har problem……

 2. Konke skriver:

  20 år vid makten (Röd/Grön röra) vad har hänt??? Sveriges sämsta skola, äldrevård UNDER all kritik, mutskandalerna haglar i Muteborg, segregationspolitik som är urusel, skottlossningarna sker dagligen vissa veckor och mer än 1 i veckan under hela året, trängselskatt…..ytterligare ett röd/grönt skämt…….svågerpolitik i vartenda bolag som man döljer undan så INGEN insyn finns i deras lill amutsamhälle. Skattepolitik som INGEN kan granska för den döljs, går inte följa en enda skattekrona var den tar vägen…….och som avslutning får ni jobba till 70+ om S vinner för pensionspengarna stal de redan på Persson tid…..VEM vill ha ett styre som Muteborg har???? Håll skiten borta från kranskommunerna och förbjud S(D) s politik och deras samröre med dagens Hizbolla o Hamas ( bildadesför att stödja Hitlers utrotningskamp på Judarna) Snacka om raister….. Hoppas S/Röd grön röra Inte sprider sig som pesten utan stannar i Gbg
  //Konke

  • kortedalatankar skriver:

   När det gäller trängselskatter så finns det en stor politisk enighet om dessa över blockgränsen. Jag vill minnas att det var Fredrik Reinfeldt som var ute i debatten om att vi behövde jobba längre. Socialdemokraternas hållning när det gäller Mellanöstern är att vi stödjer en tvåstatslösning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s